Rabu, 27 Oktober 2010

Roti Jala..


Baru jer siap basuh pinggan makan tghhari.... Kena tidurkan anak kecik yg tak nak tido2.. Dah tu nak kena fikir nak buat apa tuk minum petang... Adeiiii lotih...... Dulu masa berdua bolehlah makan roti kering cicah kopi'O... Laa ni tak leh dah.... Sat gi... si efund akan tanya " Kita makan apa tuk minum petang?"... Padahal kat tangan dah pgg roti kering..... uiiittt... bertuah....




Biasanyer utk memudahkan diri sendiri.... setiap kali masak tghhari lauk kari... Petang kompem makan roti jala... hehehehe...... Den paling suker guna basic resepi kak Yatiezaini myr... Sebab sedap... bak kata Kak Norku sayang... kalau dlm aduan kek or batter ker whateverlah..biler letak susu... bukan saja melemakkan rasa malah melembutkan lg makanan tu... Tapi mmg betul tau........ Tapi sukatan dah ditukar ikut citarasa den......

Bahan-bahan
  • 310 gm tepung gandum
  • 450 ml air
  • 150 ml low fat milk (belasah jer, janji susu)
  • 1 biji telur saiz plg kecik
  • sedikit pewarna kuning.
  • garam secukup rasa.
Cara-cara2
  1. Campurkan semua adunan kacan ngan whisk hingga rata....
  2. Blend adunan.... tapis... Mulalah menjala.....

2 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...